27.7.13

Kana-avokadopasta

Oikein ihanaa iltaa kaikille! :) Loma alkoi eilen ja sen kunniaksi tein herkullista avokadopastaa. Halusin kuitenkin mukaan vähän proteiinia, joten lisäsin kanaa! :) Kuvaa tästä ei valitettavasti ole koska pasta ehti kummasti kadota ennen kuin tuli edes mieleen ottaa kuvaa. ;)


Resepti (neljälle):
Paista 300 g broilerin fileesuikaleita
ja keitä 300 g täysjyväspagettia
Varmista että keitinvesi on tarpeeksi suolaista, eli maistuu melkein merivedeltä.

Valmista samalla avokadokastike:
1 valkosipulinkynsi
puolikas chili
2 syömäkypsää avokadoa
1 limen mehu
60 g parmesaanijuustoa (tai parmesania 30g ja pecorinoa 30g)
kourallinen basilikaa
mustapippuria
ruususuolaa
kylmäpuristettua oliiviöljyä
1-2 dl spagetin keitinvettä
-> pilko ja sekoita kulhossa

Vinkki #1: Chili kannattaa pilkkoa kumihanskat kädessä jotta ei jää käsiin. Jos kuitenkin pilkot ilman hanskoja, chilin saa pois käsistä hieromalla niihin öljyä, jonka jälkeen kädet voi pestä saippualla. :)

Vinkki #2: Jos et syö kaikkea pastaa kerralla, älä sekoita kastiketta ja pastaa yhteen! Avokadokastike menee mikrossa todella ällöttäväksi. Pidä siis avokadokastike omassa kulhossaan ja sekoita kanat spagetin sekaan. Lorauta sekaan vielä vähän öljyä ja sekoita huolellisesti. Näin spaghetit eivät tartu toisiinsa kiinni/ jää klöntiksi. :) Seuraavana päivänä lämmitä mikrossa kana ja spagetti, ja sen jälkeen sekoita joukkoon avokadokastiketta. :)

Vinkki #3: Jos aiot tehdä pastaa vain itsellesi, suosittelen puolittamaan reseptin, sillä avokadokastike ei montaa päivää säily jääkaapissa. Tai en tiedä, mulla meni pinta ihan ruskeaksi, mutta kun päältä kaapi kastiketta pois, niin oli kyllä vielä vihreää. Vähän kyseenalaisen näköistä kuitenkin oli. ;D

Kysyä saa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti