17.6.13

Ajatuksia laihduttamisesta

Heipparallaa taas! :) 

Ajattelin lyhyesti kertoa omia näkemyksiä laihdutuskuureista ja laihduttamisesta ylipäänsä. Mikäli tavoitteena on laihtua pysyvästi, en suosittele mitään laihdutuskuureja/dieettejä kenellekään. Niissä yleensä käy niin, että kuurin loputtua kilot salakavalasti palaavat takaisin, ehkäpä vielä moninkertaisena (kokemus puhuu). Näitä mm. Atkins, Nurtilett-dieetit (ym. laihdutuspatukka-/pilleri-/jauhedieetit), kaalikeittodieetti, näkkäridieetit jne.. Pysyvän laihtumisen saavuttaa vain syömällä terveellisesti ja PALJON, sekä liikkumalla säännöllisesti. 

Ruokavalion muuttaminen voi olla hankalaa ja siksi tein jo aiemmin mind mappeja avuksi siihen prosessiin. :) Toinen ja kolmas postaukseni koskee juuri näitä aiheita. Yksinasujan voi olla helpompi pitää kiinni uudesta ruokavaliosta kuin sellaisen, jonka taloudessa asuu muitakin. Olis hyvä saada koko talous mukaan samaan ruokavalioon, niin homma ois helpompaa. Oma mieheni ei suostu syömään mitään terveellistä, joten joudumme tekemään kahta eri ruokaa. Onneksi hän silti on tukenani, vaikkei samoja ruokia syökään. :) Pitää vaan olla sinnikäs, eikä antaa periksi mieliteoille. 

Motivaatiota laihduttamiseen saa lukuisista asioista, ne vaan pitää löytää. Esimerkiksi kuntolehdet ja laihdutusohjelmat (Hurja painonpudotus, Suurin pudottaja, 4D-dokkarit jne.) ovat hyvä motivaationlähde. Lisäksi aiemmin mainitsemaani mind mappiin olin koonnut joitakin motivaatiota antavia juttuja (mm. sairauksia ja ulkonäköseikkoja).

Tuloksista sen verran, että aluksihan kilot karisee nopeasti (itsellä lähti muutamassa päivässä 4 kiloa), mutta tämän jälkeen laihtuminen hidastuu. Sen takia ei siis kannata lannistua, sillä se on täysin normaalia. Aluksi kehosta poistuu kaikki ylimääräiset nesteet ja kuona-aineet, minkä takia alussa kilot lähtee kiivaammin. Paino tulee muuten mitata aina aamuisin vessassa käynnin jälkeen, ennen syömistä. :) Ei kannata kuitenkaan takertua liikaa painoon, vaan katsoa itseään peilistä ja mitata vyötärönympärys. Jos treenaat lihaksia, voi paino nousta, vaikka olisitkin laihtunut, sillä lihas painaa enemmän kuin läski. :) Eli mittanauha heti alussa käteen! :)

Mun omia saavutuksia painon ja mittojen suhteen voi seurata etusivulla tai Omat tulokset -välilehden alta. :)

Laittelen myöhemmin vinkkejä siitä, miten kannattaa treenata jos haluaa eroon läskeistä. :) Tsemppiä kaikille terveellisiä elämäntapoja havitteleville! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti