Itse en ollut uskoa, kun ensimmäistä kertaa ostin Big Tree Farmsin raakacashew-pähkinöitä.
Jos joku pitää Meiran cashew-pähkinöitä hyvinä... nää on 1000 x
paremman makuisia. Meiran pähkinät ei olleet enää mistään kotoisin,
suoraan sanottuna täysin mauttomia. Ja maistoin jonkun omituisen
teollisen sivumaun, jota ei raaoissa pähkinöissä ollut. Paremman maun
lisäksi raa'at cashewpähkinät (ja raakaruoka yleensä) ovat paljon
terveellisempiä. Nimitys Raw food tulee nimenomaan siitä, että niihin ei
ole lisätty mitään, eikä niitä ole lämmitetty yli 43 asteen.
Kuumennettaessa tämän lämpötilan yli ruuan alkuperäiset ravintoaineet
haihtuvat, mutta kylmäkäsittelyssä näin ei käy vaan tuotteet säilyttävät
uskomattomat ravintoarvonsa. :)
"Esim.
pähkinän kuori poistetaan perinteisiä veitsejä käyttäen, cashew ydintä
kuivataan 12-14 tuntia ennen jatkokäsittelyä, cashew pähkinän ympärillä
oleva suojakerros hierotaan pois puuvillakäsinein jne. Tuloksena on
todella raaka cashew ydin, joka on uskomattoman makea, pehmeä ja
valkoinen ... Huomaat varmasti eron muihin "raakoihin" cashew
pähkinöihin verrattuna! Cashew-pähkinät ovat täynnä kalsiumia,
magnesiumia ja foolihappoa. Ne auttavat pitämään hampaat, ikenet ja
luuston vahvoina ja terveinä. Cashew-pähkinöissä on myös korkeat
pitoisuudet sydäntä suojelevia tyydyttymättömiä rasvahappoja, kuitua,
proteiinia ja sinkkiä." (Xoco.fi)
Pähkinät yleensä, erityisesti
raa'at, ovat siis hyvä tapa lisätä hyvälaatuisen ja sydäntä suojaavan
rasvan määrää ruokavaliossa. :)
Sitten raakakaakao. Superfoodit.com -sivustolta: "Raaka
kaakao on yksi maailman ravinnerikkaimmista ja kompleksisimmista
ruoka-aineista. Kaakao sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa ja huikeat
10% kaakaon painosta on antioksidantteja. Tämä vie raa'an kaakaon
täysin eri tasolle antioksidanttien läheenä verrattuna käytännössä mihin
tahansa muuhun ruoka-aineeseen. Kaakaon sisältämät
antioksidanttiyhdisteet (polyfenolit) ehkäisevät erityisesti huonon LDL-
kolesterolin hapettumista. Tämä suojelee kehoamme mm. erilaisilta
sydänsairauksilta. Polyfenoleilla on myös verta tihentäviä
ominaisuuksia, jotka ehkäisevät meitä sydänkohtauksilta. Kaakaon
antioksidanttipitoisuutta kuvaa hyvin se, että raaka kaakao sisältää
enemmän antioksidantteja kuin mustikka, goji-marja, acai-marja,
punaviini ja kranaattiomena yhteensä.
Kaakao
ja on loistava lähde erityisesti magnesiumille, raudalle, mangaanille,
kromille, rikille, kuparille ja sinkille. Lisäksi kaakao on erittäin
hyvä kuitujen lähde. Tämän “Jumalten ruoan” uniikit ominaisuudet
linkittyvät kuitenkin kaikkein selkeimmin aivojemme toimintaan ja hyvän
olon tuntemuksiimme."
Raakakaakaota
saa ainakin kokonaisina papuina, nibseinä (paloja), rouheena ja voina.
Mun piti ostaa noita kaakaonibsejä, mutta kotona huomasin ostaneeni
kaakaopapuja. Big Tree Farmsin raakakaakaopavut on kuorettomia, mutta
silti pinnalla oli jonkinasteinen (kivikova) kuori - en siis voinut
napostella niitä samalla tavalla kuin palasia. Mietin, että mitä niiden
kanssa nyt teen, sillä en olis jaksanut lähteä takaisin Ruohonjuureen
vaihtamaan tuotetta. Olin tekemässä raakasuklaata gojimarjoilla ja
raakacashew'llä maustettuna, ja siihenhän tarvittiin kaakaojauhetta +
multa löytyi kotoa survin! Jes! Jauhoin sitten pavut itse jauheeksi, ja
sain kovat kuorenpalaset pois sihdin avulla. Pelastus. Ja oli ihan
uskomattoman hyvää, parasta kaakaojauhetta mitä olemassa on! Olin
erittäin tyytyväinen. Raakasuklaan reseptin laitan myöhemmin. ;)
Lisätietoja,
mm. joidenkin superfoodien sisältämät (kaikki) ravintoaineet, historiaa
yms. voi lukea esimerkiksi sivulta superfoodit.com
Suosittelen
lämpimästi super ja raw foodeja kaikille! :) Hinnat vaan on vielä sen
verran korkeat, ettei aina ole varaa. :( MUTTA kysynnän kasvaessa hinnat
laskevat. ;) Lisää superia myöhemmin: raakasuklaan resepti, gojimarjat,
raakakaakaovoi, acai-jauhe, vehnäoras ja paljon muuta. ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti