26.6.13

Ostoksille Ruohonjuureen

Heippa!

Kävin töiden jälkeen Ruohonjuuressa, koska lueskelin voikukan vaikutuksista maksaan ja haimaan, ja mun oli ihan pakko saada Clipperin voikukka-takiaisteetä! Voikukkaa pidetään rikkakasvina, mutta on erittäin arvokas rohdos ja sitä on käytetty mooooonien vuosien ajan kaikenlaisiin vaivoihin. Tohtori.fi:stä : "Jo keskiajalla tiedettiin, että voikukka edistää virtsan eritystä. Lisäksi sitä on käytetty laksatiivina (ulostuslääkkeenä), vahvistavana lääkkeenä ja erilaisten maksa- ja haimavaivojen hoitoon. Lehtiä ja juuria on käytetty haavojen, reumatismin, kihdin ja erilaisten ihottumien hoitoon." Lukuisien muidenkin juttujen mukaan voikukka parantaisi maksan toimintaa ja aineenvaihduntaa. Ja maksahan on se joka poistaa elimistöstä kuona-aineet, muut myrkyt ja rasvaa. Eli laihtuakseen maksan on toimittava kunnolla. 

Vaikka tosta ei olisikaan mitään hyötyä, tää tee on ihan älyttömän hyvää! Väri tummanpunainen ja toosi miellyttävän makuinen. :) Kannattaa kokeilla!

Tällä reissulla Ruohonjuuresta tarttui mukaan taas vaikka mitä. Aina näin käy. Vaikka tarkoitus oli ostaa teetä ja kookosvettä.


Sonnentorin luomumausteita. Chiliä syön muutenkin, koska se nopeuttaa aineenvaihduntaa, mutta ensimmäistä kertaa ostin aitoa chiliä jauhettuna. Kaneli (nimenomaan luomu Ceylon-kaneli) auttaa pitämään verensokeria tasapainossa. Aidossa kanelissa ei ole kumariinia, tai muitakaan lisäaineita. ;)

EDIT 26.6.2013 18:50: Kannattaa hei olla varovainen ton chilin kanssa jos joku meinaa ostaa. ;) Maistoin ihan piiiikkuriikkisen suoraan pussista noin 40 minuuttia sitten ja suu palo ja huulet palaa vieläkin vaikka oon juonut maitoa ainakin 4 dl. :D Vähän eri luokkaa kun nää perusruokakaupan muka-chilijauheet.. ;)


Kookosvettä tulinkin hakemaan. Dr. Antonio Martinsin kookosvesi oli tarjouksessa 5,95€ litran paketti, ja kysäisin myyjältä millaista se on rakastamaani Cocofinan kookosveteen verrattuna. Vastaus oli että ei se Cocofinalle vedä vertoja, mutta on se hyvää silti ja alas menee. Cocofinan 0,75 litran kookosvesi maksaa 5,90€ ja halvempi litrahinta houkutti sen verran, että oli pakko testata tota toista. Ja olihan se hyvää, mutta ei siltikään niin hyvää kuin Cocofina. ;) Myyjä suositteli myös tota oikeanpuoleista uutta kookosvettä, ja sanoi että olivat muiden myyjien kanssa sitä testanneet ja maistui hieman vaniljaiselta, vaikkei siinä mitään vaniljaa olekaan. No testataan sitäkin sitten! :D Ja maistuihan se hieman vaniljalta. Cocofina on silti paras. <3

Suomalaista luomupinaattia jauhettuna. Pinaatti on hurja ravinnepommi ja usein käytän jauhettua tai tuoretta pinaattia esim. puuroon tai smoothieen.

Luomua hamppuproteiinijauhetta treenipäiville, kun ei vaan jaksa syödä niin paljoa, että sais kulutukseen suhteutettuna tarpeeksi proteiinia. :)

Cocovin kookosjauhoja. :) Voi tunkea melkein mihin vain. Kokeilin kerran raakasuklaan sekaan, mut ei se mitään makua antanut. Oon sekoitellut puuroihin ja pirtelöihin. Jos leipoo jotain, niin n. 30-40 % voi jauhoista korvata kookosjauhoilla. :)

Kylmäpuristettua luomuoliiviöljyä. Sitä tarvii aina ja se oli tarjouksessa, niin pakkohan sitä oli ostaa. :) Kylmäpuristetuissa öljyissä on kaikki ravintoaineet tallella ja mitään ei ole muunneltu tai lisätty!

Huomenna sitten juttua hyvistä ja huonoista rasvoista, ja rasvaa polttavista ruoista. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti