11.6.13

Helpompaa aterioiden suunnittelua!

Olen useasti yrittänyt laihduttaa ruokavaliota muuttamalla, mutta olen törmännyt aina samaan ongelmaan. Kiinnostus katoaa parin viikon jälkeen. Merkittävin kyllästymisen aiheuttaja ja stressaaja on juuri se, kun joutuu miettimään ja suunnittelemaan tarkoin syömisiään. 

Pelkkä ruokaan/ruoanlaittoon liittyvä stressi saadaan aisoihin pienillä asioilla, jotka oli listattuna aiemmassa jutussa motivaation ja stressin mind mapissa: suunnittele ateriat, käy harvemmin kaupassa, laita ruokaa moneksi päiväksi jne. Itse olen kuitenkin huomannut, että kun kiellettyjen ruokien määrä kasvaa, jo pelkkä aterioiden suunnittelu käy työstä. Pitäis siis suunnitella jokaiselle päivälle aamupala, iltapala, välipala, lounas ja päivällinen. Ja vielä niin monipuolisia ruokia, ettei tunnu pakkopullalta. Ähhh...

Ei hätää! Tehdään asia vielä helpommaksi: taas kerran apu löytyy mind mapista. Itsellä yks suuri syy kyllästymiseen on aikoinaan ollut se etten enää parin viikon päästä keksinyt mitään syötävää; aterioiden suunnittelu kävi yhä hankalammaksi enkä enää jaksanut vaivata päätäni miettimällä. Eipä ole mind mapin tehtyäni ollut samaa ongelmaa. Siitä vaan valitsemaan ja yhdistelemään! Helppoa ja hauskaa, eikä varmana muuten kyllästy! ;)

Tässä esimerkkejä miten mind mapit voi toteuttaa. :) Olen tehnyt tarkoituksella iiiiiisolle paperille, jotta mahtuu lisäilemään kun tulee jotain muita juttuja mieleen. Ekassa siis pääruokia ja alemmassa aamupalat ja välipalat. :) Kuvia saa klikattua isommaksi klikkaamalla ensin kuvasta, sen jälkeen painamalla hiiren oikeaa nappulaa ja valitsemalla "Näytä kuva".



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti