Syön
mahdollisimman vähän huonoja hiilareita, ruokavaliooni ei siis kuulu
valkoinen jauho, valkoinen leipä, sokeri, valkoinen riisi, makaroni jne.
Oon maistanut kaikkia vähähiilihydraattisia leipiä, mutta eivät oikein
oo maistuneet miltään. Tästä syystä en ole syönyt leipää ollenkaan, tai
hyvin harvoin täysjyväruisleipää tai hapankorppua. Esim. Vaasan
minihiilarileivät ja Karppisen leivät ovat olleet suuri pettymys:
mauttomuutensa lisäksi ne ovat kumisia, niitä on hankala voidella ja ne
hajoavat käsiin. Ja vaikka vähähiilihydraattisena mainostetaan, niissä
on silti enemmän hiilihydraattia kuin proteiinia.
Löysin
puolisen vuotta sitten parhaan vähähiilarisen ruisleivän ikinä! Siinä
se on, Porokylän Ruiskarppi! Ravintosisältö / 100g : hiilareita vain
13,3 grammaa (sokereita tästä 1,1 g), proteiinia huimat 17,1 grammaa,
rasvaa 5,7 grammaa (josta tyydyttyneitä 0,8 g) ja ravintokuituja 18,2
grammaa. Ja mikä parasta tää leipä EI hajoa käsiin ja maistuu hyvältä!
Maistuu vähän Real-leivältä ja on koostumukseltaankin aikalailla
samankaltainen. :) NAM! Vihdoinkin mun leipä. :)
Ruiskarppia
saa ainakin hyvin varustetuista S-marketeista ja Prismoista. Muualla en
ole vielä törmännyt. Alepoiden valikoimiin tätä ei valitettavasti saa,
joten joudun itse lähteä vähän pidemmälle. Mutta matkailu avartaa, ja on
se vaan sen arvoista. :) 400 g leipäpaketin saa hintaan 3,40 € ja
nopeesti laskettuna sisältää 18 viipaletta. Suosittelut kaikille ++
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti