18.6.13

Paras vähähiilihydraattinen ruisleipä!

Syön mahdollisimman vähän huonoja hiilareita, ruokavaliooni ei siis kuulu valkoinen jauho, valkoinen leipä, sokeri, valkoinen riisi, makaroni jne. Oon maistanut kaikkia vähähiilihydraattisia leipiä, mutta eivät oikein oo maistuneet miltään. Tästä syystä en ole syönyt leipää ollenkaan, tai hyvin harvoin täysjyväruisleipää tai hapankorppua. Esim. Vaasan minihiilarileivät ja Karppisen leivät ovat olleet suuri pettymys: mauttomuutensa lisäksi ne ovat kumisia, niitä on hankala voidella ja ne hajoavat käsiin. Ja vaikka vähähiilihydraattisena mainostetaan, niissä on silti enemmän hiilihydraattia kuin proteiinia. 

Löysin puolisen vuotta sitten parhaan vähähiilarisen ruisleivän ikinä! Siinä se on, Porokylän Ruiskarppi! Ravintosisältö / 100g : hiilareita vain 13,3 grammaa (sokereita tästä 1,1 g), proteiinia huimat 17,1 grammaa, rasvaa 5,7 grammaa (josta tyydyttyneitä 0,8 g) ja ravintokuituja 18,2 grammaa. Ja mikä parasta tää leipä EI hajoa käsiin ja maistuu hyvältä! Maistuu vähän Real-leivältä ja on koostumukseltaankin aikalailla samankaltainen. :) NAM! Vihdoinkin mun leipä. :) 


Ruiskarppia saa ainakin hyvin varustetuista S-marketeista ja Prismoista. Muualla en ole vielä törmännyt. Alepoiden valikoimiin tätä ei valitettavasti saa, joten joudun itse lähteä vähän pidemmälle. Mutta matkailu avartaa, ja on se vaan sen arvoista. :) 400 g leipäpaketin saa hintaan 3,40 € ja nopeesti laskettuna sisältää 18 viipaletta. Suosittelut kaikille ++

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti